Olaglig sprängning med dynamit

Förutom att det sker flera sprängolyckor utförda av sprängföretag inom den lagliga hanteringen av sprängämnen så förekommer det även en olaglig verksamhet av explosiva ämnen. Det är högst oroväckande att privatpersoner utan någon som helst utbildning inom sprängning kan komma över dynamit och andra högexplosiva ämnen och ännu värre är det att den brottsliga verksamheten också kommer över det. Jag har läst i flera artiklar att det utan några större svårigheter går att stjäla dynamit på byggarbetsplatser vilket är oroväckande. Det jag funderar på är om det även förekommer svarthandel med dynamit. När dessa privatpersoner utan någon utbildning och framförallt den brottsliga verksamheten använder dessa produkter kan förödelsen bli förödande.

Skrämmande

Det som är skrämmande är att Enligt Expert: ”Finns ingen kontroll av dynamiten”  Denna länkade artikel styrker även mina misstankar om att det förekommer svarthandel med explosiva produkter.

”Antalet sprängattentat i Malmö har fördubblats sedan förra året. Enligt uppgifter till TV4Nyheterna är Malmö nu en av de städer i Europa där det sker flest sprängdåd”

”Det handlar inte om livsfarlig dynamit eller inte, utan att den olagliga användningen av dynamit ”ökat katastrofalt” …. Läs mer Tryck Här

Lämna ett svar