Stenregn över förskola efter sprängolycka

NYHETER Sprängolycka

Vid tretiden i måndags föll ett regn av stenar över Mystens förskola i Landvetter.
Orsaken var en bergssprängning som gick fel på andra sidan vägen.

Sprängningarna hade pågått hela dagen utan problem. För säkerhets skull ringde byggfirman som utförde dem till förskolan inför varje smäll, för att låta pedagogerna föra bort barnen från de rum som vetter mot arbetsplatsen.
– Vi hade full koll på barnen så det var aldrig någon risk, säger Maria Stendahl, tf förskolechef.
Också då sprängningen gick fel klarade sig barnen helt. Värre gick det för omgivningen. En kaskad av stenar slog hål på takpannor och i fasadens ytskikt och borrade sig in i parkerade bilar.
– En bil fick en rejäl bumling på sig som slog hål på motorhuven, säger Maria Stendahl.

Stenar föll på huset
Trots att förskolan flyttade barnen från rummen närmast arbetsplatsen hade olyckan kunnat sluta betydligt värre än den gjorde. Stenar föll över hela huset och landade på gården på andra sidan, där ingen räknat med att några försiktighetsåtgärder behövdes. Som tur är var inga barn ute just då och de vuxna som kom den vägen för att hämta barn och barnbarn klarade sig oskadda.
– Hade vi haft otur hade någon fått stenar på sig, säger Maria Stendahl och berättar att för­skolan gjort en polisanmälan över händelsen.

Några barn grät
Majoriteten av barnen tog stenregnet med ro. Maria Stendahl berättar att några grät när de märkte att de vuxna blev oroliga, men att det inte var någon utbredd rädsla.
– De flesta tyckte nog att det var lite spännande att polisen kom.

Länk till artikel tryck HÄR


 

2 reaktioner till “Stenregn över förskola efter sprängolycka”

Lämna ett svar