Träffades av flygande sprängsten vid sprängnolycka

Två personer skadade i en sprängolycka norr om Hallstavik.

Olyckan inträffade inom det stora skogsområde väster om Varsvik, där Holmen Energi just nu uppför en vindkraftpark med 17 vindkraftverk. Två personer i 60 års åldern, som är holmenanställda, vistades i skogen där sprängning utfördes i samband med ett vägbygge fram till ett vindkraftverk. Vid sprängningen som var ganska stor användes inga sprängmattor, uppger polisen. Personen som sprängde hade själv tagit ett skyddsavstånd till laddning på 400 meter.

I det ögonblick salvan avlossades befann sig de två holmenanställda cirka 50 meter från laddningen. De fick, enligt polisen frakturer på överkroppen samt ytligare huvudskador, dock inga allvarlig skador.

En av dem fördes till Karolinska sjukhuset och den andra till Norrtälje sjukhus. Olyckan ses som en arbetsplatsolycka som nu kommer att utredas av polis och åklagare. Polisen kommer att höra de två skadade så fort som möjligt. Vad de Holmenanställda gjorde i området är dock oklart. Man vet att brukets slamsjöar ligger i området men om personerna hade någon form av arbete med provtagningar där, är okänt. Larmet orsakade ett stort räddningspådrag med både brandbilar, flera ambulanser och ambulanshelikopter.

För att komma till artikeln tryck HÄR

Lämna ett svar