En tredje sprängolycka vid E4-bygge

Säkerhetschefen på Kubal är upprörd sedan en tredje sprängning gått fel vid E4-bygget i Sundsvall på måndagseftermiddagen.

Återigen har sprängsten från E4-bygget i Sundsvall träffat aluminiumsmältverket Kubal. Enligt säkerhetschefen på Kubal Gunnar Nyberg regnade det sten som vägde 2-3 kilo.

– Jag tycker att det är förskräckligt. Det är bara en tidsfråga innan någon träffas av en sten och dör. Det är ju slumpmässigt var stenarna hamnar, säger han till Mittnytt.

Tredje incidenten

Det här är tredje gången som Kubal träffas av sprängsten. Första gången var i juni i fjol, senast i mitten på maj i år och så nu under måndagen. Ledningen på aluminiumsmältverket Kubal hade fått information om att det skulle sprängas under dagen, men att inga restriktioner behövdes.

-Vi kan inte vidta så mycket åtgärder, vi måste lita på att entreprenören gör en riktig bedömning, säger Gunnar Nyberg på Kubal.

Personal på taket

Vid dagens incident flög bland annat en sten rakt in genom glasrutan på industribyggnaden. Gunnar Nyberg säger att Kubal haft personal uppe på taket på verk 2 för att göra arbeten där. De var som tur var inte ute under själva sprängningarna.

Polisanmälan

Kubal har gjort en polisanmälan och polisen har varit på plats och upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan. Enligt vad Mittnytt erfar har sprängningarna stoppats tills vidare.

Enligt polisen hade man blåst ”faran över” när sprängstenarna kom flygande.

För att komma till artikeln tryck HÄR

Lämna ett svar